Paštika z krůtích jater.

22.03.2018

Ingredience :

- půl kg krůtí játra

- cibule

- česnek

- máslo na zjemnění

- 1 lžíce olivového oleje

- semínka slunečnice, drcené mandle

- nakrájená půlka jablíčka

- sezam na ozdobu

- koření

- sůl

- pepř

- majoránka

- červená paprika

-


Postup :

Játra si očistíme a nakrájíme, nakrájíme cibulku, česnek, restujeme na olivovém oleji, přidáme nakrájená játra.

Chvilinku restujeme, přidáme koření, ale zatím nesolíme až později. Přidáme vodu, osolíme a dusíme 20 minut.

Po uvaření do měkka v játrech necháme trošku šťávy.

Dáme směs do mixéru a rozmixujeme, dochutíme kořením a směs si rozdělíme na 3 části.

Jednu necháme jen tak.

Druhou smícháme se semínky.

Třetí smícháme s jablíčky.

Plníme košíčky, posypeme sezamem, dáme do lednice aby paštika stuhla.