Linecké ze špaldové mouky.

29.03.2018

- 250g mouka špaldová
- 125g máslo změklé
- 125g třtinový cukr nebo med
- 1 ks vejce
- 1 lžička citronová kůra
- 1 vanilkový extrakc

Postup :

Mouku smíchejte s citronovou kůrou.

Máslo utřete s cukrem a postupně vmíchejte vejce a vanilkový extrakt

Do máslové směsi zapracujte mouku - vznikne vám hladké těsto.

Těsto zabalte do potravinové folie a uložte alespoň na hodinu do lednice.

Vychlazené těsto vyválejte na pomoučené ploše a vykrajujte vámi vybrané tvary.

Jednotlivé kousky cukroví klaďte na plech vyložený pečícím papírem.

Pečte při teplotě 170 °C do růžova, asi 3-5 minut, podle tloušťky těsta a velikosti cukroví.

Vychladlé kousky slepujte marmeládou