Koláče ze špaldové mouky.

22.03.2018

Ingredience :

-- 6 polévkových lžic, celozrné špaldové mouky

- menší hrnek mléka

- půlka kvasnic

- špetka soli

- 1 kávová lžíce třtinového cukru

- 1 vejce na potření

- povidla náplň

Z vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek.

Mouku prosejeme, špetkou osolíme, cukr, kvásek, a ohřáté mléko, smícháme  zaděláme.

Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.

Tvarujeme koláče, které klademe na předehřáté plechy a ještě necháme kynout. Poté potřeme žloutkem, naplníme náplní podle chuti. Já zvolila povidla 


Drobenka :

Troška másla, třtinový cukr, celozrná špaldová mouka


Kynuté koláče pečeme při teplotě okolo 170 °C .