Kari z červené čočky, indická celozrnná placka.

19.02.2018

Ingredience :

- 200 g červené čočky

- 200 g kuřecí maso

- 200 g rýže

- 1 lžíce olivového oleje

- 1 cibule

- 2 stroužky česneku

- 2 cm zázvoru

- 1 lžíče kari

- 1 lžíce kmínu

- 1 konzerva rajčatové pyré

- sůl

Postup :

Čočku a rýži propereme, a uvaříme podle návodu na krabici.

Rozpálíme pánev, přidáme olej a orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, a kuřecí maso.

Až bude cibulka dozlatzova,  přidáme kari, všechno koření a restujeme asi ještě minutu.

Do pánve přilijeme pyré, a dochutíme solí.

Nakonec přidáme uvařenou čočku, promícháme a odstavíme.

Kari podávejte buď s indickou plackou nebo rýží.

ŠPALDOVÁ ...INDICKÁ, PLACKA :

- 200 g špaldová mouka

- 100 ml vody

- 1 lžíce olivového oleje

- sůl, pepř

Postup :

Vypracujeme těsto, vyválíme placky, pečeme na rozpálené pánvičce bez oleje, z každé strany 3 minuty.