Hovězí guláš,                                    celerovo mrkvové noky

19.02.2018

 Ingredience :

- 500g hověziho masa
- 4 cibule
- 6 stroužků česneku
- koření, červená paprika, sůl, pepř
Postup :
Nakrajenou cibulku osmahneme a přidáme maso, orestujeme přídáme mletou červenou paprikou  zalijeme vodou. sůl, pepř
Dusime doměkka.
Po uvaření maso vytahneme na talířek, rozmixujeme omačku,  zahustíme chlebem, nebo vařeným bramborem. Jako přílohu odáváme celerovo-mrkvové noky.

Celerovo-mrkvové noky

- 2 mrkve

- 1 menší celer

- 1 hrnek špaldové mouky

- 1 vejce

- sůl ,pepř

Postup :

- Do hrnce si nalijeme vodu osolíme a přivedeme k varu.

- ZELENINU si oloupeme

- Do mísy ji nastrouháme na jemno,přidáme vejce, špaldovou mouku, sůl, pepř.

- vytvoříme těsto.

- rukou tvoříme noky, které dáváme do vroucí vody. Jak nok plave na hladině.. je hotovo.